hu\

Domaine Edegger

A Domaine Edegger Borászat 2000 áprilisában kezdte meg a működését. Jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk a Badacsonyi borvidék területén. Ültetvényeinken a fehérbort adó szőlőfajták közül Olaszrizlinget, Rajnai rizlinget, Szürkebarátot, Chardonnayt, Sauvignon Blanct, a kékszőlő fajták közül pedig Cabernet Sauvignont, Pinot Noirt és Merlot-t termesztünk. Célunk, hogy a Badacsonyi borvidék adottságainak kiaknázása mellett a megfelelő technológia és szakértelem párosításával olyan borokat alkossunk, amelyek mind a hazai mind a nemzetközi piacokon megállják a helyüket. A különleges minőségű alapanyag előállítása érdekében a termésmennyiséget minden ültetvényünkön szigorúan maximum 6 tonna / ha termésátlagra korlátozzuk. Pincészetünket a legmodernebb technológiával szereltük fel, hogy képesek legyünk fajta- és termőhelyi jelleggel rendelkező, tiszta ízű, gyümölcsös borok készítésére. Két eltérő irányvonalú bortípust készítünk: az egyik irány a reduktív típusú száraz borok, a másik stílus esetében a borokat kis (225 literes) tölgyfahordós érlelésnek vetjük alá. Ennek eredménye a lekerekedett, kiegyensúlyozott, szép fajtajelleggel rendelkező, gyümölcsös aromákban gazdag bor, mely palackozás után még több évre elegendő potenciállal rendelkezik.

Vendégeinknek két nagy apartmanunkban kínálunk szálláslehetőséget. Az apartmanok 600 méterre vannak a Balatontól, ezért kiválóan alkalmasak arra, hogy kiindulópontjai legyenek egy kellemes kulturális, borászati és vízi programokban gazdag pihenésnek.

A 40 főt befogadó kóstolótermünkben állandó borkóstolóval várjuk a látogatókat. 5 fő feletti létszám esetén előzetes időpont egyeztetés szükséges. Kívánságra szívesen szervezünk különleges igényeket is kielégítő borvacsorákat, ahol bor- és ételspecialitásokat kínálunk vendégeinknek.

Szolgáltatások:

szállás-önálló lakrész fürdőszobával, konyhával
borkóstoltatás borkorcsolyával
borvásárlás, kóstolással, házhoz szállítás
borértékesítés

Felszereltség

Kategória: Borospince

Domaine Edegger

H-8261, Badacsony Római út 235.
Tel.: 00 36 20 216 1757, 00 87 531 017
Weboldal: http://www.domaine-edegger.com
Email: office@domaine-edegger.com