hu\

Badacsonyi Szürkebarát és a Magyar Szürkemarha Ünnepe – augusztus 7-9.

Augusztus 7-9. között a gasztronómia kerül a figyelem középpontjába Badacsonytördemicen a szürkebarát bor és a magyar szürkemarha ünnepén.

Mivel csúszik legjobban a szürkemarha gulyás? Persze hogy szürkebaráttal! Augusztus 7- 9. között mindkettőből a legjobbakat kóstolhatjuk Badacsonytördemicen.

Igazi hungarikum a címeres szarvú szürkemarha, amiből a Balatonnál is találni szép számmal. Badacsonytördemicen, a Faluház udvarán megrendezett fesztivál nem az állattan, hanem a gasztronómia felől közelíti meg a nemes szürkemarhát: itt azt tudhatjuk meg, milyen ízű a belőle készült gulyás.

 

Pénteken borversennyel indul a program, amire az országban egyedülálló módon csakis szürkebaráttal lehet nevezni. Másnap a karcagi vendégeké a főszerep, birkafőző egyesületük főzi a hungarikum birkapörköltet. Délután folklórműsor, este koncert, majd utcabál szórakoztatja a vendégeket.

A rendezvény zárónapján hagyományos szürkemarhagulyás-főző versenyen mérik össze tudásukat az ország minden tájáról érkező csapatok.

Végig nyitva lesz a borudvar, ahol a badacsonyi régió borai kóstolhatók, és a látogatók magyar kézműves portékákat is vásárolhatnak.

 

A rendezvényt szervezi:
Badacsonylábdi Partszépítő és Fürdőegyesület
Társszervező:
Badacsonytördemic Község Önkormányzata

 

Részletes program hamarosan!

 

Infó:
tel.: +3687/533-030
e-mail: telehaz.tordemic@gmail.com

Helyszín:

8263 Badacsonytördemic, Hősök útja 12.

Információk:

Home – HU

Kategória:

Gasztro, Hagyomány

Ez az esemény lejárt

Program ajánlatok

Badacsonyi Fényvarázs aug.19-én 2020.08.19. 21:00 - 23:00
Badacsony